Захоплення лісу в Брюховичах та тисяча гривень вакцинованим від Covid-19 українцям. Головне за добу

1240 0
Коротко про головні події минулої доби.

Кожному вакцинованому – по тисячі. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв кожному вакцинованому від коронавірусу двома дозами громадянину по тисячі гривень. Програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї виділять близько 3 млрд гривень. Таку ж суму передбачають на початку 2022 року.

Боротьба з Дельта-штамом. Кабінет Міністрів України виділив 67,5 млн гривень для виявлення штаму коронавірусної хвороби «Дельта» регіональним центрам контролю і профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я.

Кошти направлять на закупівлю 4 500 наборів тест-систем, що дозволить провести 450 000 досліджень для ідентифікації штаму «Дельта». У середньому йдеться про 150 тисяч досліджень на місяць. Їх перерозподілили з програми «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». 

Модульна вбиральня за 5 млн грн. Львів оголосив закупівлю модульної вбиральні за 5,2 мільйони гривень. Встановити її планують на проспекті Свободи наприкінці цього року.

ЛКП «Львівводоканал» оголосило електронну закупівлю модульної вбиральні у системі Prozorro. Початкова вартість закупівлі – 5 238 600 грн. Провести тендер мають 29 листопада.   Встановити автоматизовану модульну вбиральню планують на проспекті Свободи до 31 грудня 2021 року.

У Брюховичах планують вирубати частину лісу для облаштування відпочинкового комплексу. Міське управління екології отримало заяву від ТзОВ «Оріон-Експорт» обстежити зелені насадження на їхній ділянці, що на вулиці Лікарській, 4 у Брюховичах. Працівники міськради мали б порахувати кількість і вартість дерев на ділянці. 

Львівська міська рада готує листи і звернення до Державної екоінспекції, Державної інспекції архітектури і містобудування з вимогою перевірити законність видачі містобудівних умов і обмежень.

Ремонт на вул. Степана Бандери. Основний об'єм робіт з реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові планують завершити до 19 грудня цього року. У цілому роботи виконують за планом. Водночас відновлювати підземну вбиральню не будуть, а зроблять наземну, модульну.  

Окрім цього, за словами Андрія Садового, кінцевого рішення щодо компенсацій мешканцям за цілодобові роботи на перехресті вулиць Городоцької – Бандери ще не прийняли.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!