На Львівщині знижується захворюваність на Covid-19

1328 0
За минулий тиждень виявили 138 нових випадків захворювання на Covid-19.
Фото умовне

Фото умовне

За минулий тиждень на Львівщині провели понад 5 тисяч досліджень, серед яких виявили 138 нових позитивних випадків. Як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко, у стаціонарах постійно перебуває до 120 людей. 

«За попередній тиждень у нас виявили один летальний випадок захворювання на коронавірус. Раніше їх було 6. Тобто зараз захворюваність зменшується»,  пояснила вона.

Читайте також: «Будуть циркулювати чотири штами грипу». Де і кому вакцинуватися у Львові

Нещодавно в Україну передали 100 тисяч доз вакцини Janssen. На Львівщині нею можна щепитися в кожному закладі охорони здоров’я. Janssen використовують для планової вакцинації, першої чи другої бустерної дози.

«Вакцини є взаємозамінними, тому, якщо людина щепилась вакциною Pfizer, то вона може зробити другу дозу іншою вакциною. На Львівщині в доступі є CoronVac, Pfizer Comirnaty та Janssen. При чому Pfizer приїхала вже і дитяча вакцина»– зазначила епідеміологиня.

Нагадаємо, чим відрізняється коронавірус від грипу, читайте тут.
Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!