Захист пам’яток та нові звірства росіян в області. Головні події дня у Києві

832 0
Дайджест новин за 5 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Транспорт

У Києві можуть повернути оплату проїзду в громадському транспорті. Рішення щодо того, з якої дати на якому виді транспорту повернуть електронну оплату за проїзд, ухвалюватимуть депутати Київської міської ради на черговому засіданні. Додамо, що кияни користуються послугами громадського транспорту безкоштовно із 24 лютого, тобто від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Крім того, «Укрзалізниця» призначає курсування додаткових приміських поїздів за маршрутами: Носівка – Київ-Волинський та Київ (Північна платформа) – Ніжин та зворотно. 

Читайте також: Лише 11% українців ностальгують за СРСР. Результати дослідження

Безпекова ситуація 

У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука «Український вибір». За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами. 

Захист пам’яток 

Робота із захисту національних пам’яток триває. Було встановлено захисне покриття на мозаїчне зображення Богородиці на фасаді Золотих воріт. Це ініціатива небайдужих киян і волонтерів.

Спорт

Київський велотрек готують до відкриття. Готуються відновити тренування. 

Міжнародні відносини

Голова німецького Бундестагу Бербель Бас планує відвідати Київ.

Київська область 

На Вишгородщині виявили тіла двох чоловіків 22 та 23 років, жорстоко вбитих окупантами. За даними поліції Київської області, 25 лютого окупанти розстріляли автомобіль з двома мирними жителями в салоні. Після російські окупанти переїхали машину з людьми всередині тяжкою технікою.

Паралельно служби АТ «Київоблгаз» в посиленому режимі продовжують роботи з відновлення послуги з розподілу природного газу. На сьогодні відновлено послугу з розподілу природного газу у 118 населених пунктах області.

Централізоване водопостачання повністю відновили у 122 населених пунктах Київщини. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!