Що змінить заборона російських книжок в Україні? «Акценти» з Мар'яною Савкою

1499 0
Медіа-хаб «Твоє місто» проводить відеопроект talk-формату, де обговорюють важливі суспільні питання всеукраїнської ваги.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У червні цього року Верховна Рада підтримала законопроєкт, який забороняє імпорт та розповсюдження в Україні книг із росії та Білорусі. Щоправда, президент Володимир Зеленський ще не підписав його. Цим законом Україна намагається захистити свій культурно-інформаційний простір від російської пропаганди. 

«Ми нав’язуємо нашим дітям, пропонуючи тексти Толстого, Пушкіна, Чехова, Достоєвського, Лермонтова, способи мислення, етичної поведінки, дилем, дискурсів, антропологічно притаманних далекому нам народові, який все своє життя перебував у рабстві», – каже історик Андрій Павлишин в одній з програм на Тvoemisto.tv.

Читайте також: «Світ прийшов до України вчитися, що таке модерна країна», - Олександр Фільц

Сьогодні, 28 липня, о 20.00, у щотижневому ток-шоу з його постійним ведучим Андрієм Сайчуком у студії Tvoemisto.tv говоритимуть про заборону російської книги. Гостею програми буде видавчиня та поетеса Мар’яна Савка. Вона є головною редакторкою і співзасновницею «Видавництва Старого Лева».

У програмі говоритимуть про сучасні тенденції у книговиданні та як на них вплине новий законопроєкт про заборону російської книги. А також про волонтерство і творчість видавчині, зокрема про тріо Мар’яничі.

Зазначимо, що «Акценти Твого Міста» виходять щочетверга о 20.00. Програму можна переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube. До розмови запрошуємо і нашу аудиторію. Долучитись можна, залишивши коментар чи приватне повідомлення у Facebook або в коментарях на YouTube-каналі.

У попередніх програмах:  

  • із психотерапевтом Олександром Фільцом говорили те,  якою ж є ідентичність росіянчи шукають українці свою ідентичність та де проходить лінія між українцями та росіянами. 
  • була розмова з істориком та перекладачем Андрієм Павлишином про те що Україна пробуджується як нова європейська держава. 
  • у розмові з владикою Борисом Ґудзяком говорили про те, чому росія розпочала війну проти Україничи зможе весь світ засудити привид комунізму і як українцям витримати важкий шлях попри виснаження. 
  • про те, як війна змінила українців і чи змінилися наші цінності за чотири місяці повномасштабного вторгнення, розмовляли з директором соціологічної групи «Рейтинг» Олексієм Антиповичем. 
  • чи стане війна поштовхом для модернізації України і як повернути додому українців, які через війну виїхали за кордон – у розмові з українським менеджером-економістом, засновником Києво-Могилянської бізнес-школи, ексміністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою.
  • якою є культурна політика України під час війни – у розмові з Іриною Подоляк – заступницею міністра культури (2019-2020 рр.), народною депутаткою ВРУ (2014-2019 рр.) та Оксаною Форостиною – українською письменницею, перекладачкою, видавчинею.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!