Закінчення гарячої фази війни не означає завершення «окопної історії», – очільник Міноборони

1016 0
За словами міністра оборони, для України неможливий ані «корейський сценарій» закінчення війни, ані «сирійський сценарій».
Міністр оборони України Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

Закінчення гарячої фази війни не означає, що «окопна історія» завершиться. Про це повідомив в інтерв’ю Українській правді міністр оборони Олексій Резніков. 

«Гаряча фаза ж не означає, що ми ідемо з окопів. Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні понесли найбільші втрати. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точечні ураження по складах, пунктах управління, по командуванню. І їх навала зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому, коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажемо так, окопна історія», – пояснює він. 

За словами міністра оборони, для України неможливий ані «корейський сценарій» закінчення війни, ані «сирійський сценарій».

«Мені здається неможлива корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році. Але Кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ. Що стосується «Сирії», то у росіян теж ресурс виснажується: і людський, і збройний. А у нас навпаки додаються партнери. Тобто, це, як вони кажуть, колективний Захід, цивілізований Захід, який сьогодні все більше і більше зацікавлений в нашій перемозі», – зауважує Резніков. 

Читайте також: Збройні Сили України ліквідували вже 43 тисячі російських солдатів 

Водночас, додає він, є вірогідність, що внутрішня ситуація в деяких країнах погіршуватиметься через війну, і це може послабити позиції України. 

«Тут є нюанс: який сценарій цієї перемоги побачать в столицях світових через певний період, коли підніметься ціна на газ, стануть питання податків, інфляційних процесів, економіки в їх країнах? Якщо їхній внутрішній порядок денний буде сильно тиснути, то це може послабити нашу позицію. І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин. Тому ми маємо з вами максимально бути у виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям Збройних сил, продовженню озброєння від партнерів і віри в те, що Збройні Сили України, весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. Я абсолютно вірю, що це реалістичний план», – підсумовує міністр оборони. 

Нагадаємо, росіяни 24 лютого почали вторгнення до України, не підготувавшись належним чином і не сформувавши ударні угруповання. Тому їхні логістичні ланцюжки різалися Україною легко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!