Закінчення LvivMozArt та початок футбольного сезону. Куди піти на вихідні у Львові

2096 0
«Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

Музика

Фестиваль LvivMozArt

На вихідних фестиваль прийматиме відвідувачів на локаціях у Палаці потоцьких, Львівській опері, на площі Музейній та храмі Петра і Павла. Зокрема, у суботу у Львівській опері відбудеться міжнародний форум про середовище Моцарта у Львові, а в неділю відбуватимуться останні події цьогорічного фестиавлю включно із концертом-закриттям у Львівські опері о 19:00.

Детальніше про програму фестивалю читайте в нашому матеріалі.

Коли: субота та неділя

Адреса: різні локації міста

Придбати квитки можна за посиланням.

Клубний концерт Sunday Soul: Sub Rosa у Ganok

Гурт Sub Rosa готує нову та удосконалену програму, і обіцяє разом з глядачами відчути стихію живого фанку. Також чекають на розслаблену атмосферу для релаксації.

Зазначимо, що назва гурту перекладається як латинський вислів, що означає «під великою таємницею».

Коли: неділя, 22 липня, 20:00

Адреса: вул. Заводська, 31

Вартість квитків: 130 грн

Купити квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм Хмарочос у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

За сюжетом, легендарний Двейн Джонсон стає на порятунок найвідомішого високотехнологічного хмарочоса світу, охопленого полум’ям. У ситуації, де кожна хвилина на вагу золота, колишній агент ФБР має знайти винних у катастрофі й визволити свою сім'ю, яка опинилася у вогняній пастці.

У фільмі зіграли, окрім нього, зіграли Пабло Шрайбер, Нів Кемпбелл, Роланд Мюллер, Кевін О. Ранкін, Байрон Манн.

Коли: субота та неділя, 21 та 21 червня протягом дня

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

Вартість квитків: від 50 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фільм Таллі у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

Відповідно до сюжету фільму, у родині Марло, яку грає Шарліз Терон та Дрю, якого грає Рон Лівінгстон ось-ось має народитися третя дитина. Старші діти ще маленькі і потребують багато маминої уваги, тож коли народжується немовля, часу у Марло не лишається ні на що. Вітаючи родину з поповненням, брат Марло пропонує оплачувати їм няню, яка б приходила по ночам. Спершу жінка відмовляється, та з часом стає зрозуміло, що нічна няня на ім’я Таллі (Маккензі Девіс) дає жінці необхідний ковток повітря.

Комедійну драму «Таллі» зняла та ж творча команда, що працювала над фільмом «Джуно» 2007 року. Сценарист Діабло Коуді отримала тоді за свою роботу премію «Оскар». Реалізувати сценарій Коуді взявся Джейсон Рейтман. Фільм почали знімати у вересні 2016 року у Канаді. Виконавиця головної ролі Шарліз Терон для роботи над фільмом набрала вагу. Щоб повернутися у свою звичну форму акторці знадобилося півтора роки. Прем’єрний показ комедії відбувся на кінофестивалі Sundance у 2018 році.

У фільмі також зіграли Маккензі Девіс, Марк Дюпласс, Емілі Хейн, Ілейн Тан, Крістал Лоннеберг та інші.

Коли: субота, 21 червня о 18:55

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Вартість квитків: 130 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка Рейчел Стівенс «Ключ до міста: три способи уявнити єврейську спадщину у Львові» у Центрі міської історії

Виставка складається з трьох частин. Перша – «Артефакт» – це ключ від синагоги, який хтось просто продав для організаторки. Для неї він став символом, що перевідкриває спадщину, тож інсталяція із цим ключем буде представлена на виставці.

Інший компонент виставки – це історія Христини Хігер – дівчинки, якій вдалося врятуватися, переховатися у каналізаційній системі Львова, де вона тривалий час перебовула з родичами під час Голокосту.

Організатори спробували по-своєму реконструювати цю історію та з перспективи простору і місця розказати її, показати маршрут переховування родини Хігер.

Третя частина виставки – це цифрова карта «Єврейський Львів: 100 адрес» про єврейські місця та спадщину у Львові. Основою цієї карти стали роботи Бориса Орича, який протягом 80-их та 90-их років намагався відкривати раніше замовчувану у Радянському Союзі єврейську спадщину Львова.

Детальніше про виставку ви зможете почитати у нашому матеріалі.

Виставка триває до 2 вересня.

Адреса: вул. академіка Богомольця, 6

«Наші 2018»: Виставка кращих дипломних робіт ЛНАМ

У рамках вступної кампанії Академія вирішила представити експозицію з найбльш цікавих та експериментальних дипломних проектів цьогорічного випуску. Організатори кажуть, що виставка демонструє широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів та засвідчує присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну.

На виставці можна побачити концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями та ін.

Виставка триватиме до 15 серпня.

Адреса: вул. Кубійовича, 35б.

Вхід вільний.

Виставка Transfiguration у Галереї сценографії

На виставці можна побачити роботи 21 художника, що походять із Японії, Туреччини, США, Швейцарії, Франції та України. Через різноманіття зображальних засобів, роботи досліджують тему Преображення – моменту, коли звичайні речі раптово стають прозорими для духовного світла. Вони були створені з 20 по 25 червня під час резиденції CatenArt в Карпатах в атмосфері дружби, туманних гір та гуцульської музики.

Виставка триватиме до 28 липня.

Адреса: вул. Городоцька, 36.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Місяць авторських читань у «Дзизі»

МАЧ – це найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Учетверте він відбудеться в Україні. Організатори обіцяють зібрати упродовж цілого місяця найцікавіших авторів та читачів польської, чеської, словацької, української та турецької літератур.

Почесна гостя МАЧ 2018 – Туреччина, тож щодня у Львові можна зустріти турецьких письменників та письменниць, які разом зі своїми колегами з Польщі, Чехії, Словаччини та України мандруватимуть усіма містами фестивалю, і завершуватимуть своє турне у «Дзизі» на Вірменській, 35.

Коли: субота та неділя, 21 та 22 липня.

Адреса: вул. Вірменська, 35.

Благодійна фотосушка у просторі «Щось цікаве»

Сенс фотосушки полягає у публічному розміщенні авторських фото під відкритим небом та продаж цих самих фото з благодійних намірів відвідувачам виставки. Благодійна мета цього разу – збір коштів на підтримку Олега Сєнцова та його сім’ї.

Все просто: якщо ти фотограф (або просто любиш фотографувати) – то реєструйся та принось фото, які тобі не шкода віддати зацікавленим людям. Якщо ж ти любиш дивитись на чужі фотографії – приходь та купуй їх для естетичного задоволення і зможеш насолоджуватись ними вдома цілими днями.

Коли: субота та неділя, 21 та 22 липня з 13:00 по 20:00

Адреса: площа Ринок, 13

Поєдинок між львівськими «Карпатами» та «Олександрією»

Подія для тих, хто втомився від лекцій та прагне спорту. У неділю розпочинається черговий чемпіонат України з футболу. У матчі львів’яни прийматимуть футбольний клуб з міста Олександрія Кіровоградської області.

У минулорічному чемпіонаті 2017/18 команди зустрічались чотири рази – два матчі завершились нічиєю з рахунками 1:1, 1:1 та два з поразкою львів’ян – 3:1, 1:2

Коли: 22 липня 2018, 17:00

Адреса: Стадіон «Україна» (вул. Липова алея, 5)

Квитки можна придбати на сайті «Карпат».

Якщо ж подій на вихідні для вас замало чи ви плануєте відпочити без зайвих людей, згадайте, де у Львові можна розводити багаття та рушайте на пікнік, відвідайте львівські озера чи рушайте до одного з найстаріших поселень Львівщини, або, наприклад, до старовинного палацу у Ходорові.
Микита Гладченко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!