Політична реклама

Закон про ріст мінімальної зарплати призведе до підвищення податків. Які це може мати наслідки

2346 0
Малий та середній бізнес не зможуть їх сплачувати і як наслідок скоротять кількість працівників, або закриються.

Замість допомогти під час кризи і підтримки підприємців, що дозволило б зберегти робочі місця, уряд затягнув пасок на шиї бізнесу ще дужче.

Про це заявив керівник Комітету підприємців Львівщини, координатор міського осередку «Голос», Андрій Дячишин, коментуючи закон про підвищення мінімальної заробітної плати, який за ініціативи президента Володимира Зеленського, сьогодні прийняла Верховна Рада України.

Він наголошує, ініціатива влади збільшити мінімальну заробітну плату тягне за собою ріст податків. Зокрема:

  • Зросте єдиний соціальний внесок, спочатку на 61 грн, а вже через рік він буде на 390 грн більшим.
  • Після ухвалення закону зросте єдиний податок для ФОПів другої групи – з нового року вони будуть платити на 256 грн більше щомісяця.
  • Зросте також податок на нерухомість. Так, за квартиру розміром 100 кв. метрів кожен громадянин заплатить більше на 766 грн.
  • Зросте туристичний збір, збір на паркування, судовий збір, податок на доходи та військовий збір.

Керівник Комітету підприємців Львівщини переконаний, це, у свою чергу, призведе до скорочення робочих місць.

«З вересня утримання одного робочого місяця на мінімальній заробітній платі стане на 338 грн на місяць дорожчим для роботодавця, а через рік – на 2168 гривні. Як бачимо законопроєкт про підвищення мінімальної заробітної плати насправді підвищить лише податки. Малий та середній бізнес не зможуть їх сплачувати і як наслідок скоротять кількість працівників, або закриються. Хіба це та допомога людям та бізнесу, якої ми чекаємо від влади?» – каже Андрій Дячишин.

Він наголошує, партія «Голос» пропонувала збільшити доходи українців внесенням змін у постанову Уряду про тарифну сітку. «Це було б реально ефективним кроком і можна було б підняти зарплати без підняття податків і продемонструвало б ефективну діяльність влади і не мав наслідків для бізнесу і громадян», – заявив він.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні прийняла президентський законопроект №3963 «Про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який передбачає збільшення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!