Закон про створення суспільного мовлення підписано

1816 0
Президент Петро Порошенко підписав закон про створення суспільного мовлення в прямому ефірі.

Свій підпис під законом Порошенко поставив на презентації суспільного в київському Мистецькому Арсеналі. Церемонію транслює Перший національний, у прямому ефірі якого Порошенко заявив, що українське суспільне мовлення тепер прямує до стандартів та формату ВВС.

19 березня Верховна Рада підтримала створення суспільного мовлення. За цей законопроект проголосували 256 народних депутатів.

Читайте також: В Україні заборонили російські фільми про силовиків. Офіційно

Як відомо, у першому читанні закон про суспільне мовлення був прийнятий 13 січня. Він передбачає створення незалежної від Президента та уряду Національної суспільної телерадіокомпанії: на базі всеукраїнських та регіональних державних ТРК.

Суспільний мовник здійснюватиме мовлення не менше, аніж на двох загальнонаціональних каналах (суспільно-політичному та культурно-освітньому), на регіональних каналах та не менше, аніж на трьох загальнонаціональних ефірних радіоканалах (суспільно-політичному, культурно-освітньому, молодіжному).

 

Джерело: Українська правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!