Політична реклама

Закордонні біометричні паспорти львів'янам видаватимуть з 2016 року

3106 0
Державна міграційна служба України розробила порядок створення та видачі біометричних паспортів громадянам України для виїзду за кордон на 2013-2016 роки вартістю у 800 млн грн.

Про це повідомив на прес-конференції Голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук, передає кореспондент УНН.

“Для того, щоб запровадити такі паспорти, нам потрібно близько 800 млн – це вартість усієї програми”, - сказав М.Ковальчук.

За його словами, Держміграційна служба розраховує, що відповідний план буде прийнятий постановою Кабміну вже у березні поточного року.

М.Ковальчук зазначив, що біометричний паспорт для виїзду за кордон буде містити виключно ту інформацію, яка наразі знаходиться на другій та третій сторінці закордонного паспорту.

Він пояснив, що відцифрована інформація буде міститись у спеціальному чипі, який буде змонтований у останню сторінку паспорту.

Голова Держміграційної служби констатував, що паспорт буде захищений від стороннього зчитування інформації, про те зазначив, що поки що не володіє інформацією, скільки такий паспорт буде коштувати.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почали діяти біометричні паспорти.

Підписаний Президентом України Віктором Януковичем закон про біометричні паспорти набув чинності з 6 грудня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!