Політична реклама

Закордонний біометричний паспорт не є обов'язковим , - чиновник

1026 0
Українці і далі зможуть їздити закордон із старими закордонними паспортами, але тільки до виконання повного плану дій щодо лібералізаціі візового режиму із ЄС.

 «Інформація про запровадження ЄС з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав біометричного проїзного документа не відповідає дійсності», – сказав речник МЗС Олександр Дікусаров. Про це пишуть "Варіанти".

Відповідно до діючих в ЄС вимог українські громадяни і надалі зможуть в'їжджати на підставі дійсного закордонного паспорту (без вимоги, щоб він був біометричний) та дійсної візи.

«Вимога щодо запровадження в Україні біометричних проїзних документів для виїзду за кордон міститься в плані дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України. Після виконання цього плану дій з запровадження безвізового режиму наявність такого документу стане необхідною передумовою щоб громадяни могли скористатись правом на безвізовий в'їзд до країн ЄС», – додав він.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!