Закордонний не потрібен: Україна і Грузія спрощують перетин кордону

4765 0
Українські громадяни з ID-паспортами зможуть вільно відвідувати ще одну державу.
фото Tui

фото Tui

Українська сторона вже затвердила і передала грузинським колегам документи для укладання угоди між Україною та Грузією про поїздки за внутрішніми біометричними паспортами (ID-картками), повідомляє Укрінформ із посиланням на посла України в Грузії Ігоря Долгова.

«Ми отримали підтвердження про те, що текст угоди про поїздки громадян погоджено причетними відомствами української сторони», – зазначив посол.

Далі, за його словами, документи направлять офіційно у Міністерство закордонних справ Грузії. Ігор Долгов також зауважив, що після цього уряд України має прийняти рішення про підписання відповідної угоди.

Читайте також: Які авірейси запустять зі Львова у 2018 році. Перелік

Водночас він додав, що українська і грузинська сторони планують підготувати цю угоду до підписання під час Генасамблеї ООН. Разом із тим, дипломат уточнив, що у разі підписання угоди українці і грузини зможуть здійснювати поїздки за ID-картками.

29 серпня на брифінгу грузинський прем'єр-міністр Мамука Бахтадзе підтвердив наміри підписати угоду про спрощений режим в’їзду для громадян обох країн.

Нагадаємо, що з початку минулого року українці з ID-паспортами можуть відвідувати Туреччину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!