Закриття кордону в Україні та карантинні обмеження у Львові. Головне за ніч і минулу добу

3522 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ракурс

Фото: Ракурс

Закриття кордонів. Рада національної безпеки і оборони сьогодні проведе засідання, на якому обговорить подальші заходи для боротьби із поширенням коронавірусу в Україні. Зокрема, планується розглянути питання закриття кордонів, а саме в якому форматі це можливо зробити. Швидше за все, там же буде вирішено, які пункти пропуску будуть закриті, в тому числі і на Львівщині. Попередньо повідомлялося, що у нас, на кордоні з Євросоюзом, можуть закрити пункти пропуску Шегині – Медика та Рава-Руська – Гребенне.

Коронавірус в Україні. В Україні зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом COVID-19. Один випадок виявили у жінки пенсійного віку з Житомирської області, інший – у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії впродовж останніх 14 днів. Загалом зараз в Україні троє уражені цією хворобою.

Ще п’ятеро українців захворіли коронавірусом поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії, двоє з яких уже вилікувалася.

Карантин у Львові. У медзакладах Львова вводять обмеження. Зокрема, у лікарнях призупинили планову госпіталізацію хворих, заборонили партнерські пологи. Обмежили відвідування станціонарних хворих, включно з породіллями й дітьми. Якщо ж родичі хочуть відвідати пацієнтів, вони мають одягати медичні маски та пройти дистанційну термометрію.

Виклики додому до пацієнтів з температурою 38ºС і вище забезпечуватимуть засобами індивідуального захисту. А при входах пацієнтів у лікарні температуру вимірюватимуть дистанційно інфрачервоними термометрами.

Щодо того, чи ймовірні через карантин у Львові проблеми з постачанням продуктів, то керівники мереж запевняють, що у них достатньо товарів та продуктів на складах. Не виключені лише певні часові затримки.

Фото: Діло

А у МВС заявили, що на порушників карантину чекають штрафи. Йдеться, звісно, про посадових осіб або відповідальних за суб’єкти господарської діяльності. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі на термін до трьох років. А у разі тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Про цінність людського життя. Стратег, член Несторівської та Унівської експертних груп Євген Глібовицький вважає, що українці ніколи не жили у настільки комфортних умовах, як сьогодні, ніколи не мали доступу до такого обсягу знань, такого високого рівня суб’єктності, самостійності, настільки великого впливу на владу.

Але немає поступу в суспільному наративі. Поясненням, на його думку, є неусвідомлені до кінця травми через м’ясорубку 20-го століття, яку ми пройшли неодноразово.

Тож цінуйте життя, бережіть себе, дотримуйтеся індивідуальних правил санітарної безпеки і просто керуйтеся здоровим глуздом. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!