Закриття неба над Україною та яким далі буде навчання у Львові. Підсумки доби

2062 0
Нині 18 жовтня та 237 доба героїчного протистояння російській агресії.
Малюнок: Андрій Єрмоленко, Тиждень

Малюнок: Андрій Єрмоленко, Тиждень

Повітряна тривога: Сигнали тривоги на Львівщині лунали двічі. Перший раз о 09:21, відбій о 09:32. Була загроза запуску ракет типу «Кинжал» по Україні. Другий: о 12:52, відбій пролунав за кілька годин – о 15:10, відбувся запуск ракет зі стратегічної авіації з акваторії Каспійського моря.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький спростував інформацію, яку розповсюдила низка Телеграм-каналів, що в області пролунали вибухи: «На Львівщині все спокійно. Дякуємо нашим воїнам на всіх фронтах».

Натомість прилетіло на Хмельниччину – там спрацювала система протиповітряної оборони, повідомив голова ОВА Сергій Гамалій. Також про роботу ППО на Тернопільщині розповів мер Сергій Надал.

У Вінницькій області було ракетне влучання по об’єкту критичної інфраструктури. Попередньо – без жертв, написав голова ОВА Сергій Борзов.

Ситуація на фронті. Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) вважають, що наміри президента рф володимира путіна навряд чи зміняться незалежно від того, чи відбудеться припинення вогню: кремль використає будь-яку зупинку бойових дій для закріплення завоювань і щоб підготуватися до подальшої агресії проти України.

На цю ж тему: Призовники у російському суспільстві наче прокажені. Письменник, блогер Маркіян Прохасько про те, як бог росії виявився не безсмертним, росія не всесильною, а росіяни – не безкарними.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Берестове Харківської області; Бахмутське, Іванград, Кліщіївку, Первомайське та Мар’їнку – Донецької.

Авіація Сил оборони завдала 22 удари. Підтверджено ураження 18 районів зосередження озброєння та техніки, опорного пункту, а також 3 позицій ЗРК агресора. Підрозділи ППО збили 3 крилаті ракети. Ракетні війська і артилерія вдарили по пункту управління, району зосередження живої сили, озброєння і техніки, двох об’єктах ППО, артилерії та складу боєприпасів.

Акцент дня: 2400 іранських дронів становлять загрозу не тільки Україні, а й усім країнам вільного світу. Як саме «Рамштайн» і НАТО розширять підтримку України, скільки країн працюють над наданням допомоги для захисту українського неба і чому Україна де-факто вже вступила до НАТО, пояснює міністр оборони України Олексій Резніков.

Чому це важливо? Нарешті публічно визначено, що основним пріоритетом допомоги Україні є створення інтегрованої протиповітряної та протиракетної системи захисту. Тобто йдеться про закриття неба, про що ми просимо з першого дня війни.

На цю ж тему: Як розпізнати іранський дрон-камікадзе і що робити у разі його наближення. Не потрібно наближатися, торкатися або фотографувати місця влучання або збиті дрони-камікадзе.

Тема тижня Твого міста: На Сихові кожен старається зекономити щонайбільше, – Галина Гладяк. Як Сихів готується до зими, які пункти обігріву тут облаштовують, в якому стані укриття у навчальних закладах району, скільки ВПО тут проживає – розповіла голова Сихівської райадміністрації ЛМР.

Ключові події:

1. Де у Львові можна сховатися під час тривоги. Актуальна карта укриттів.  Tvoemisto.tv сьогодні, 17 жовтня, побувало у кількох бомбосховищах у центрі Львова. Деякі з них були доступні для мешканців як-от на вул. Валовій, 19, а деякі виявилися зачинені, наприклад за адресами вул. Староєврейська, 45-49 та пл. Ринок,29.

Загалом таких місць для сховку мешканців під час повітряних небезпек є близько 6 тисяч. З їх розміщенням можна ознайомитись за посиланням;

2. Кількість загиблих від ранкової атаки рф на Київ збільшилась до чотирьох. Серед загиблих – молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності;

На цю ж тему: Внаслідок ранкової російської атаки в Києві пошкоджено 120-річний будинок;

А також: Через атаку на Київ сьогодні загинула вагітна співробітниця Gооdwine;

3. Україна повернула додому з російського полону 108 жінок. Це був перший повністю жіночий обмін;

4. Українські фільми показуватимуть на Netflix. Український виробник фільмів FILM.UA Distribution уклав угоду з сервісом на об’ємний пакет українських фільмів;

5. У парку Франка почали облаштовувати унікальний дитячий майданчик. Фото. Усі ігрові елементи виготовлені з натурального дерева.

Навчання у Львові: МОН рекомендує відновити навчання у школах. яким воно буде на Львівщині. Як розповіли у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, формат навчання обговорюють батьки з вчителями, а кожна школа Львова зокрема самостійно вирішує, чи виходити на очне, чи залишатися на дистанційному навчанні тощо.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!