Залізничні вокзали обладнають зарядками для електромобілів

1390 0
Вартість зарядження автомобіля 6,50 грн за 1 кВтГ.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

На Центральному залізничному вокзалі Києва запрацювала зарядна станція для електромобілів. Згодом зарядити електрокари можна буде й на інших вокзалах країни. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

Читайте також: Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

Він зазначив, що розвиток зарядної інфраструктури для електромобілів – крок, який дозволить збільшити кількість українців, які користуються електромобілями. Вони розраховані на одночасне зарядження чотирьох автівок. Пристрої на київському вокзалі мають три точки підключення для авто: ССS Combo або ССS Combo 2, Type 2 та CHAdeMo. 

Вартість зарядження автомобіля 6,50 грн за 1 кВтГ. Орієнтовний час повного зарядження автомобіля Tesla 100D – близько 2 годин, Nissan Leaf 2019 – трохи більше 1 год. та BMW i3 – близько 40 хв. 

Читайте також: Де у Львові можна зарядити електромобіль. Мапа заправок

Нагадаємо, що торік Верховна Рада ухвалила закон про створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!