Залужний сказав, скільки російських ракет вдалося збити під час масованої атаки

1213 0
Сили ППО знищили 60 ворожих ракет.
Фото: Валерій Залужний

Фото: Валерій Залужний

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомив, що росіяни 16 грудня випустили по Україні 76 ракет, 60 з яких збили. 

Джерело: Валерій Залужний у Telegram

За попередніми даними, сьогодні вранці з районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктам критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П).

За його словами, силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ було знищено 60 ворожих ракет.

Читайте також: Росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні

«Ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю», – додав головнокомандувач.

У Повітряних силах уточнили, що ракети були випущені з літаків Ту-97 (ракети Х-555 і Х-101). Також були пуски калібрів із Чорного моря. Росіяни запустили ракети С-300 та ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3. Також у небі помітили роботу МіГ-31К носіїв кинджалів. Також окупанти вперше застосували стратегічні бомбардувальники Ту-95 з району російського міста Енгельс, де літаки перебувають на аеродромі. 

Нагадаємо, російські війська зранку 16 грудня знову завдали масованого ракетного обстрілу України. Відомо про вибухи у кількох регіонах та удари по критичній інфраструктурі. Детальніше про масований ракетний удар росії – читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!