Залужний сказав, скільки окупованих земель звільнили ЗСУ за минулий рік

1234 0
Україна стримує ворога на ділянці протяжністю майже 4000 кілометрів.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Збройні сили України та інші складові Сил оборони за 2022 рік звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від усіх окупованих росією територій. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Станом на сьогодні Україна продовжує стримувати ворога на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 км, зокрема активна лінія фронту з агресором становить 1500 км.

Крім того, від 24 лютого українські військові знищили уже 107 440 військових рф, понад три тисячі танків та понад шість тисяч бойових броньованих машин. 

Читайте також: росіяни обороняються на двох напрямках, а в Криму триває мобілізація, – Генштаб

Читайте також: «До кінця року, як мінімум, маємо зайти в Крим», – Буданов

Нагадаємо, що колишній командувач армією США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес спрогнозував, що Україна звільнить окупований росією Крим до кінця серпня, якщо Захід продовжить надавати їй обіцяну допомогу і збереже санкції проти рф.

 

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!