Залишками невикористаної субсидії можна оплатити рахунки за наступні місяці

1882 0
Із березня субсидію почали видавати готівкою.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Українці можуть оплачувати залишком невикористаної субсидії за січень та попередні місяці платіжки за лютий та березень. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

«Якщо станом на березень в особистому кабінеті субсидіанта висвічується невикористана субсидія на суму 1500 грн. Домогосподарство спожило у лютому газу на суму 1000 грн. Тож домогосподарство має право вимагати перерахунку платіжки за лютий, де згідно із законом має стояти сума до сплати «нуль». Решта – 500 грн – переходить на квітень, і якщо сім’я спожила у березні газу на 1000 грн, їй у квітні залишається доплатити лише 500 грн», – пояснюють в уряді.

Це означає, що у разі невикористання субсидії до того, як її почали видавати готівкою, нею можна скористатись при оплаті спожитих комунальних послуг за лютий та наступні місяці.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

Нагадаємо, 6 лютого уряд ухвалив рішення про перехід до виплати субсидій у грошовій формі із березня. У травні відбудеться монетизація субсидій для тих домогосподарств, яким призначили субсидію на неопалювальний сезон, а з 1 жовтня відбудеться повний перехід на монетизацію субсидій. Пенсіонери почали отримувати субсидію готівкою з 4 березня, а решта категорій – із 12 березня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!