Замінування шкіл і нова транспортна мережа у Львові. Головне за добу

975 0
Коротко розповідаємо про головні новини доби, що минула.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

12 січня у Львові отримали повідомлення від аноніма з Києва, що всі школи у місті – заміновані. Деякі школи розсилали повідомлення про подію батькам та просили забрати дітей. усі навчальні заклади обстежували на наявність вибухівки.

Читайте також: Коли пасажирів у Львові почнуть штрафувати за проїзд у транспорті без е-квитка

У Львові напрацюють нову транспортну мережу, аби оптимізувати витрати міста на перевезення, а також, щоб у пасажирів була можливість безкоштовно пересідати з одного виду транспорту на інший. За нею інтервал руху має бути не більше, ніж 7-10 хвилин. Також планують докупити електронні табло, щоби інформувати містян про графік руху громадського транспорту. Детальніше про транспортні зміни в місті дивіться у дискусії Tvoemisto.tv.

Із 13 січня у Львівській МТГ запускають перший етап впровадження електронного квитка. На цьому етапі взаємодіятимуть із пільговими категоріями мешканців громади. Зараз фіналізують переговори з потенційними операторами, що допоможуть розмістити обладнання (апарати з продажу квитків) у орієнтовно 400 локаціях міста. Йдеться про такі місця, як аеропорт, вокзал, автостанції, ТРЦ, зупинки та інші.

Читайте також: У Львові планують відкрити банк грудного молока

У Львові та області збільшилася кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Йдеться не лише про хворих на коронавірус, а й тих, хто має ознаки вірусних та інфекційних захворювань. Пік очікується вже наприкінці січня – на початку лютого. 

Лікарям в Україні підвищили мінімальну зарплату до 20 тисяч грн. Для середнього персоналу мінімалка становитиме 13,5 тисяч грн. Відповідну постанову підготував Кабінет Міністрів.

В Україні будуть штрафувати за куріння електронних сигарет, кальянів, пристроїв для нагрівання (у тому числі IQOS, glo) у громадських місцях. Такі сигарети прирівняли до звичайних сигарет. 

Читайте також: Для чого водять Маланку і переодягаються у Козу

Наразі чимало країн Європи закриваються чи встановлюють додаткові обмеження, Литва нормально приймає туристів. То чому б туди не злітати? Тим більше, якщо переліт у два боки коштує навіть не тисячу гривень. У самій Литві відстані короткі, а транспорт пунктуальний. Тому в одній мандрівці легко поєднати Вільнюс, Каунас і Тракай. Усі ці міста мають чи мали столичний статус. І саме в них зосереджено 90% найцікавішого. Детальніше читайте у матеріалі.

Українці зможуть подорожувати до країн, які не визнають щеплення вакциною Coronavac, якщо отримають бустерну дозу від Pfizer. Так, у міжнародному сертифікаті відображатиметься остання отримана вакцина. 

Гарного дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!