Замість 20 тисяч – п’ять. Чому у Львові знизився рівень вакцинації від Covid-19

2750 0
На Львівщині одну дозу щеплення від коронавірусної інфекції зробили 50,2%, а двома провакцинувались 47,5% мешканців.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

У Львові та області суттєво впав рівень вакцинації від коронавірусної інфекції. Від початку нового року щодня на Львівщині від Covid-19 вакцинують по 4-5 тисяч людей, хоча цифри мали бути набагато вищими – щонайменше 10 тисяч, а то й 20-23 тисячі вакцинацій на день. Це дало б змогу не лише мешканцям захиститися від небезпечної інфекції, а й наблизитися до досягнення колективного імунітету. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив координатор з вакцинальної кампанії в Львівській області Олег Когут.

За його словами, станом на сьогодні на Львівщині одну дозу щеплення від коронавірусної інфекції зробили 50,2%, а двома провакцинувались 47,5% мешканців.

Читайте також: У селах Львівщини посилять Сovid-вакцинацію

«За учорашній день щеплення від коронавірусу у Львівській області зробили трохи більше 5 тис. людей. Це мало, адже в ідеалі вакцинацію мали б проходити 20 тисяч людей. Але навіть, якщо б ми мали 10 тисяч вакцинації від Covid-19 щодня, включаючи вихідні, то це також був би для нас непоганий показник», – каже він.

Причин зниження темпів вакцинації, на його думку, є кілька.

«Ті, хто хотів провакцинуватися від коронавірусу, це вже зробили. Зараз залишилися ті, кого потрібно переконувати, бо вони або сумніваються у цьому, або просто відмовляються. Також далися у знаки тривалі новорічно-різдвяні вихідні та інерція післясвяткових днів», – каже координатор з вакцинальної кампанії на Львівщині.

Олег Когут вважає, що для того, аби побільшало охочих вакцинуватися, у кожній громаді з мешканцями повинні частіше комунікувати сімейні лікарі, керівники підприємств, старости сіл, які б доносили людям правдиву інформацію і переконували, що вакцинація рятує. Для такої роботи в області вже залучили представників Червоного Хреста, які пояснюватимуть важливість і необхідність щеплень.

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації у Львові та області цього тижня. Графік

Акцент робитимуть і на сільській місцевості, зокрема, у села, де немає центрів чи пунктів вакцинації, виїжджатимуть мобільні бригади.

«Там, де є фельдшерсько-акушерський пункт, робота із вакцинації дещо активніша. Там, де немає, складаємо плани виїзду бригад. Але навіть якщо бригади виїжджають, вакцинуватися все одно приходить по двоє-троє мешканців, тому проситимемо, щоб з мешканцями більше працювали органи місцевого самоврядування і місцеві медики», – каже Олег Когут.

Зараз у діючих пунктах та центрах вакцинації є майже усі наявні вакцини від Covid-19. За його словами, найближчими днями в область має прибути чергова партія вакцини CoronaVac.

Нагадаємо, що упродовж цього тижня на Львівщині працюватимуть 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!