Політична реклама

Замість дитмайданчика у Львові збудують особняк

1313 0
Депутати Львівської міської ради 20 березня на сесії подолали вето міського голови на ухвалу, якою раніше безкоштовно надали приватній особі землю на вул. Сигнівка,3 під будівництво особняка. На частині цієї ділянки планувалось спорудження дитячого майданчика.

Як пояснила начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, громадянин, якому надали в оренду 0,2 га землі за цією адресою, має тут у власності невелику нежитлову будівлю – площею 41,6 кв. м, пише Zaxid.net. Натомість ділянка, яку депутати надали під подальшу забудову за цією адресою, «значно перевищує площу», яка необхідна для обслуговування згаданих нежитлових будівель.

Також, зі слів чиновниці, на цій ділянці управління молоді та спорту міської ради планувало встановити дитячий майданчик і вже розпочали підготовчі роботи.

Крім того, депутати подолали вето мера Андрія Садового на ухвалу, якою раніше віддали приватному підприємству в оренду на 10 років земельну ділянку площею 0,5 га на вул. Демнянській,3. У своїх зауваженнях до ухвали міський голова вказує зокрема на те, що частину ділянки, яка є вільною від забудови і не перебуває ні в чиєму користуванні, місто могло б продати з аукціону, залучивши таким чином кошти до міського бюджету. Проте депутати подолали вето.

Водночас, депутати з двох спроб не змогли подолати вето на ухвалу, якою безоплатно віддали 147 кв. м комунальних приміщень у власність об’єднанню співвласників багатоквартирних будинків «Біля парку» на вул. Похилій, 3.

Зі слів Андрія Садового, йдеться про приміщення першого поверху, які орендувала пошта та «Ощадбанк». Саме ж приміщення перебуває у комунальній власності. «Місто має отримувати до бюджету кошти від оренди майна. Цього не буде, якщо це майно просто віддати», – сказав міський голова.

За інформацією прес-служби Львівської міськради, у Львові є близько 500 дитячих майданчиків, однак їх недостатньо для забезпечення потреб мешканців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!