Замість підпірної стінки на вулиці Бандери буде громадський простір і пішохідна зона

3329 0
Автентичну бруківку, якою замощена дорога над стінкою, обіцяють використати повторно при облаштуванні пішохідної зони.

У Львові демонтують підпірну стінку на перехресті вулиць Степана Бандери та Професорської. Натомість тут облаштують земляний відкос з новими зеленими насадженнями, пішохідну зону та громадський простір. Роботи стартують 25 серпня.

«Дорожнє покриття пішохідної зони над підпірною стінкою має тріщини. Стінку підмивають дощові стоки та руйнує коріння дерев. Конструкція перебуває в аварійному стані та є небезпечною для всіх учасників дорожнього руху. Через порушення несучої здатності є небезпека обвалення, особливо в період сильних злив», – повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

За словами керівника ЛКП «Львівавтодор» Миколи Власюка, на місці 50-річної бетонної стінки облаштують зелений схил, який був тут раніше. Вздовж цього схилу, від вул. Бандери і до вул. Дорошенка, облаштують пішохідну зону, біля Органного залу – громадський простір, повністю пішохідний із можливістю заїзду лише для спецтранспорту. Автентичну бруківку, якою замощена дорога над стінкою, обіцяють використати повторно при облаштуванні пішохідної зони.

Через ці роботи зріжуть 8 ялин, а замість них мають висадити орієнтовно 15 нових дерев. Роботи з демонтажу стінки та облаштування відкосу на цій ділянці виконуватиме підрядна організація «Онур, а закінчити їх планують до 15 жовтня цього року. Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv, роботи виконуватимуть у межах реконструкції вулиці Бандери, додаткових коштів на це не виділяли.

Читайте також: Ще не вмер Бандера. Якою львів'яни запам'ятають цю вулицю до ремонту

На час робіт одна смуга вул. Бандери вздовж стінки буде закрита для руху. На другій смузі для автотранспорту організують двосторонній рух. Детальніше про зміни в русі транспорту читайте за посиланням.

Нагадаємо, у 2018 році у межах проєкту «Вулиця для всіх» напрацювали екскізний проєкт, за яким пропонували відремонтувати вулицю Професорську. Тоді облаштували громадський простір біля Органного залу. Там замінили покриття, встановили вуличні меблі. Вулицю Бандери у Львові відреконструювали за понад 200 мільйонів гривень і відкрили наприкінці 2021-го. Цього року тут завершують деякі додаткові роботи, зокрема із облаштування пересадкового хабу. Більше про те, як тепер виглядає вулиця як тепер виглядає вулиця, читайте тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!