Політична реклама

Замість підручників школярі Львова все частіше використвовують планшети

1898 0
Міністерство освіти України пообіцяло перевести школи на електронні підручники вже наступного року. Та вже зараз усе більше львівських школярів користуються саме такою альтернативою паперових посібників.


Ініціаторами стають батьки, аби зменшити вагу шкільних ранців, інформує Zik. У свою чергу хірурги-ортопеди також виступають за нововведення.

Щодня школярі мають від п’яти до семи уроків. Предмети, на яких підручники є обов’язковими, – математика, українська й іноземна мови, історія, біологія. Відтак вага ранця сягає від трьох кілограм. Планшет же важить менше кілограма.

Електронні книжки чи інші гаджети, на які учні закачують собі підручники, – тепер уже загальна тенденція. Міністерство освіти взагалі оголосило: до 2015 року паперових підручників на шкільних партах не буде – тільки електронні. Тим паче, що вже зараз видавці навчальних посібників готують одразу дві версії підручників – друковану й електронну.

Перевести звичайну книгу в електронний вигляд не має жодної проблеми, ми зрештою це й робимо, – стверджує видавець Ярослав Гринчишин. – Носити портфелі з такою кількістю книжок, які потрібні учням у школі, доволі важко фізично.

У школах таким нововведенням не перечать. Головне – щоб діти вивчили матеріал.

Єдина проблема з електронною книжкою – купити її дитині зараз може далеко не кожна сім’я, адже планшети коштують і по кілька тисяч гривень.

У свою чергу медики виступають за нововведення. Важкі сумки, стверджують хірурги-ортопеди, – одна із причин проблем із поставою у дітей та підлітків. Окулісти ж вважають: яку б книжку не читали діти – паперову чи електронну – головне – дотримуватися загальних правил читання, які допоможуть зберегти зір.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!