Замість російської у паспортах українців з'явиться англійська

2257 0
Російську мову в паспортах українців замінять на англійську. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, підтримавши таким чином одну із петицій.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію та підтримав пропозицію, висловлену в ній. «Підтримую обурення громадян України щодо дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України.

Читайте також: В Україні 2016 рік проголошено Роком англійської мови

Ураховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування», – відповів Петро Порошенко. Президент скерував звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією забезпечити внесення необхідних законодавчих змін.

Нагадаємо, у жовтні Президент Петро Порошенко запропонував, щоб в Україні з’явилася друга робоча мова, окрім української. Нею має бути англійська мова

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!