Замість шкільних іспитів випускники складатимуть ЗНО

3537 0
У 2017-му році випускники шкіл складатимуть державну підсумкову атестацію на пунктах тестування у формі ЗНО.
Фото: ivona.bigmir.net

Фото: ivona.bigmir.net

Про це раніше повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій. «З огляду на результати, отримані після ДПА в 2015-му, 2016-му роках, в цьому році прийняте рішення поширити таку практику на всі предмети, з яких випускники здають державну підсумкову атестацію. Це буде справді «державна атестація»,  – зазначив він.

Раніше Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО випускники здавали лише з двох предметів – української мови та математики або історії (на вибір). 

Як роз’яснила у сюжеті для Каналу 24 Лариса Середяк, директор Львівського центру оцінювання якості освіти, цього року учні не складатимуть випускних іспитів у школі. Замість них враховуватимуть результати незалежного оцінювання. Усі випускники на ЗНО повинні обрати три предмети. Українська мова і література — обов'язкова для всіх, другий предмет — математика чи історія України — на вибір, а третій, за бажанням учня. «Якщо ж математика буде другим, то історія України може бути третім і – навпаки. У 12-бальній шкалі учні отримують результати, як державна підсумкова атестація, а в 100-бальній – як незалежне оцінювання», — повідомила Лариса Середяк.

Додамо, 6-го лютого на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти стартувала реєстрація на ЗНО.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!