Замість «Універсаму» на Чорновола планують збудувати 24-поверховий будинок

20362 0
Перед початком робіт забудовник має отримати містобудівні умови і обмеження.
Фото: з презентації на сесії

Фото: з презентації на сесії

Замість «Універсаму» на Чорновола планують збудувати 24-поверховий торговий центр. Проєктну пропозицію розглянули на містобудівній раді 31 березня.  

Власники двоповерхової будівлі «Універсаму», що на проспекті Чорновола, 65, планують її знести. А на цьому місці збудувати два житлові будинки із торгово-офісними приміщеннями. Проєктну пропозицію розробили фахівці з AVR Development.

«Є пропозиція будівництва двох веж, вони будуть переважно житлові, матимуть 24 та 15 поверхів. Але їхню основу становитиме така розвинена стилобатна частина на три поверхи. Запланована дворівнева підземна автостоянка для забезпечення всіх потреб мешканців цих будівель», – каже представник AVR Development.

На стилобатну частину вестиме пандус, який слугуватиме альтернативним виходом до будівлі, а також у разі надзвичайної ситуації забезпечить виїзд пожежної машини. Загалом площа приміщень комерційного призначення становитиме 8400 кв. м. Решту поверхів матимуть 210 апартаментів, з яких 131 – однокімнатні, 46 – двокімнатні, 30 – трьохкімнатні і 3 – чотирьохкімнатні.

У нижніх поверхах запланували облаштувати комерційні приміщення, офіси та магазини. А також, зі слів архітекторів, забудовник планує долучитись до створення більш зручного громадського простору на проспекті Чорновола. «Зараз там велику площу займає відкрита автостоянка і є ряд тимчасових споруд, які планують демонтувати», – зазначив архітектор під час містобудівної ради.

Йдеться про територію проспекту Чорновола від кільця, що на перетині з вулицею Липинського, до вулиці Варшавської. Пішохідний бульвар планують облаштувати праворуч, якщо їхати проспектом у напрямку центру. Також налагодять пішохідне сполучення з вулицею Окуневського.

Земельна ділянка під наявним універсамом має площу 6193 кв. м. Ділянка не входить до історичного ареалу, але входить до зони регулювання забудови ІА 5: на цю зону поширюється принцип реконструкції з обмеженим, частковим і активним перетворенням середовища. Зокрема, висота забудови регламентується не вище 18 метрів. За планом зонування Шевченківського району ділянка належить до зони Г2, там дозволене житлове будівництво та будівництво торгово-ділових приміщень на перших поверхах.

Додамо, що перед початком робіт забудовник має отримати містобудівні умови і обмеження. Нині, у військовий час, виконком не видає містобудівні умови і обмеження на нові будівництва, про що у коментарі Тvoemisto.tv зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.  

Читайте також: У Львові планують створити пішохідний бульвар 

Нагадаємо, що 7 жовтня 2021 року під час засіданні сесії Лвівської міської ради депутати дали дозвіл на встановлення меж земельної ділянки на просп. В. Чорновола, 65. За цією адресою працював супермаркет «Ельдорадо». Право постійного користування землею має ВАТ «Львівський універсам». Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, ця компанія належить Михайлові Новаку та Зої Данилюк. За даними аналітичної системи УouСontrol, Михайло Новак є засновником ТзОВ ВКФ «Гетьман -Львів», компанія займається оптовою торгівлею напоями.

Під час голосування ухвали про надання ТзОВ «Львівський універсам» дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою меж земельної ділянки на просп. Чорновола, 65, депутат від фракції «ЄС» Назарій Бербека заявив про конфлікт інтересів. Він є власником будівельної компанії «Нова оселя».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!