Політична реклама

Заморожені піци на українських прилавках: які смачніші

3318 0
Заморожена піца, що продається у вітчизняних супермаркетах, є придатним до вживання продуктом. До такого висновку дійшли фахівці Центру споживчих експертиз «Тест», ретельно дослідивши 8 піц. Лише один із тестованих зразків не пройшов випробувань і опинився на останньому місці в рейтингу з оцінкою «погано».

Стандартів на виробництво піци немає, тож у лабораторії кожен зразок розібрали на запчастини, зваживши окремо начинку, салямі та корж. Найщедрішими виявились виробники піци «Премія» та «Цезар» – начинки у них більше, ніж тіста (52,4% та 52,5% відповідно). Найскупішим виявився виробник піци «Vici» – начинка становить лише третину від ваги піци (36,8%).

Виробник піци «Країна» не пошкодував м’яса для свого виробу, поклавши поверх салямі ще кавалки бекону. Вийшла така собі піца по-українськи, де більше половини ваги припадає на ковбасні інгредієнти. Але й тут «Країна» схибила – замість обіцяних 520 грамів піца важила лише 460, що додало ще один мінус в її карму.

Висока ціна не завжди означає високу якість. У піці “Премія” начинки більше, ніж тіста, вона отримала оцінку “відмінно” від дослідників, а коштує майже вдвічі менше, ніж інші.

Дегустатори виявились не такими прискіпливими, як дослідники – усі піци їм смакували. Лише піца від «Dr. Oetker» була така собі на смак.

Загалом 4 піци отримали відмінну оцінку, ще 3 – оцінку «добре». І знов таки, як і у випадку з підгузниками, прямого зв’язку між ціною та якістю не виявилося. Оцінку «відмінно» отримала як дорога піца «Віденські булочки», так і дешева «Премія».

Джерело: "На закупи"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!