Заможним українцям підвищуватимуть податкову дисципліну

1793 0
В Україні візьмуться за заможних людей та будуть підвищувати їх податкову дисципліну.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

Міністерство фінансів ініціює законодавче визначення заможних громадян та підвищення їх податкової дисципліни. Про це йдеться в оприлюдненому на сайті міністерства законопроекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення обслуговування заможних громадян)».

Документом пропонується встановити, що заможним громадянином є фізична особа – резидент, який: є кінцевим бенефіціаром великого платника податків; прямо або побічно володіє 20 і більше відсотками статутного капіталу юридичної особи, що є податковим резидентом іншої держави і який задекларував дохід за попередній податковий рік 10 і більше млн євро; загальний річний оподатковуваний дохід якого за попередній податковий рік перевищує 50 млн гривень.

Законопроектом передбачена щорічна подача такими фізособами декларацій про доходи. У разі неподання декларації заможні громадяни повинні будуть заплатити штраф у розмірі 10 відсотків суми нарахованого податку на доходи фізичних осіб.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!