Занедбаний стадіон «Торпедо» хочуть перетворити на базу для легкої атлетики

2947 0
Міськрада хоче відремонтувати стадіон «Торпедо», що на вулиці Золотій, а не викупляти його у «Банку Львів».
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Місто розробило проєкт спортивного комплексу та стадіону «Торпедо» і звертатиметься до банку «Львів» щодо його спільної реалізації. Про це повідомили у ЛМР.

Читайте також: На антиаварійні роботи на стадіоні «Юність» у Львові виділять мільйон гривень

У міськраді сподіваються реалізувати спільний проект із банком на базі приватно-публічного партнерства або як спільну діяльність.

«Зараз ми розробили проектну пропозицію. Зі свого боку ми би хотіли, щоб ті кошти, які передбачені у бюджеті, відкладались не на викуп, а безпосередньо на реконструкцію. Для цього має бути добра воля з боку банку, аби не зволікати та запустити цей процес»– зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Відповідно до проєкту, на відкритому майданчику планують розмістити деякі легкоатлетичні дисципліни, як-от метання молота, ядра, а також облаштувати сучасну бігову інфраструктуру.



Також планують побудувати двоповерхову споруду, в якій буде легкоатлетичний центр. Загалом у комплексі хочуть розмістити повноцінні душові, переодягальні, санвузли. На другому поверсі комплексу пропонують облаштувати кілька тренувальних залів для того, щоб об'єкт міг функціонувати цілий рік.

Читайте також: Стадіон Арена Львів опинився у фінансовій ямі

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 

Фото ЛМР

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!