Політична реклама

"Заньківчани" покажуть у Львові прем'єру про Анну Ярославну

1995 0
17 травня о 18:00 у львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбудеться прем’єра історичної драми «Ярославна – королева Франції». Постановку здійснює режисер Алла Бабенко, а в ролі Анни Ярославни можна буде побачити Олександру Люту і Альбіну Сотникову.

Глядачеві обіцяють показати різну Анну. Анну – дівчинку і Анну – жінку, Анну – матір і Анну – королеву, Анну – самотню і Анну – улюбленицю знаті, Анну – мудру та Анну – розгублену, Анну у гніві та Анну у Богові, – таку різну Анну Ярославну – королеву Франції.

Крім того, 15 травня о 16:00 у фойє театру відбудеться презентація виставки «Княжна Київська Анна Ярославна» народного художника України Мирослава Отковича. В рамках проекту «Нація, історія, культура» художник втілює ідею повернення пам’яті про визначних осіб і дати в історії українського народу.

Довідка:

Анна Ярославна – середня дочка київського князя Ярослава Мудрого і дочки короля Шотландії і Швеції Інгігерди (Ірини), друга дружина французького короля Генріха I Капета, королева Франції. В історії цієї країни вона залишилася, як прабабця майже 30 французьких королів.

Саме у травні 1051 року в невеликому старому соборі Реймса відбулося вінчання та коронування Анни.

В межах цьогорічного Весняного ділового форуму у Львові співзасновник та член ради директорів Культурного центру Анни Ярославни у Франції Вікторія Делленжер розповіла про те, як шанують нашу Анну у Франції. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!