Запарковані тротуари і клумби. За місяць інспектори у Львові виписали постанов на 3 млн грн

1172 0
За травень очікують зібрати приблизно таку ж суму – 3 млн грн. А, якщо порівняти, то за увесь 2021 рік отримали 14 млн грн.

Із початком повномасштабного вторгнення Львів стикнувся з проблемою запаркованих вулиць, оскільки до міста щодня приїздили внутрішньо переміщені особи. Однак водіїв спочатку не штрафували, а лише попереджали. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Для того, щоб уникнути суспільного негативу, наприкінці лютого і до половини березня, водіїв не штрафували, а попереджали. Натомість люди паркувались абсолютно де тільки бачили – були запарковані всі смуги для громадського транспорту, пішохідні переходи, хідники, тротуари, клумби. Яскраво це все було помітно на проспекті Свободи», – каже він.

Читайте також: «Передамо на потреби ЗСУ», – Садовий про авто, припарковані у неналежному місці

Водночас тоді важливо було розвантажити залізничний вокзал, куди постійно прибували люди з різних областей. На безоплатній основі надавали щодня до 45 автобусів, щоб їх довозили до території кордону, тому вузол Городоцька – Чернівецька мав бути вільний. У центральній частині теж був хаос, і з другої половини березня почали активно штрафувати порушників за неправильно припарковане авто. Машини евакуйовували, а також паралельно добирали інспекторів з паркування.

«За результатами квітня до міського бюджету надійшло близько 3 млн грн. Зважаючи на те, що у першій половині березня людей ми не штрафували взагалі, то за другу половину березня зібрали 1 млн 600 тис. грн. За квітень – 3 млн грн», – додає він.

Читайте також: Затори на Двірцевій, або Чому не працює правило Kiss&Ride

За травень очікують зібрати приблизно таку ж суму – 3 млн грн. А, якщо порівняти, то за увесь 2021 рік отримали 14 млн грн.

«Зараз немає проблеми зі стихійним паркуванням, люди розуміють, що мають оперативно проїжджати спеціальні бригади – швидкі, пожежні і гуманітарні конвої. Крім того, під час тривоги люди мають десь заховатися в укриття, а якщо місто буде стояти в заторах, то це не можна буде зробити», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, що у Львові знизили ціни на паркування. У деяких зонах вартість впала на 50%. Перелік майданчиків для паркування можна переглянути тут.

Ольга Коваль

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!