Запасів енергоресурсів в Україні достатньо, щоб пройти опалювальний сезон, – Шмигаль

910 0
На складах ТЕЦ та ТЕС вдвічі більше вугілля, ніж необхідні гарантовані запаси.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо накопичених ресурсів для проходження опалювального сезону. Оскільки на складах ТЕЦ та ТЕС зараз є 1,5 млн тонн вугілля, що майже вдвічі більше, ніж необхідні гарантовані запаси. 

За словами прем'єр-міністра, станом на сьогодні у газосховищах є 14,6 млрд кубічних метрів газу. Відносно м'яка осінь та економія енергоресурсів дозволяє закачувати більше газу, ніж ми його відбираємо.

«Зима буде складною, але ми готуємося до будь-яких сценаріїв», –  зазначив він. 

Читайте також: Як кожному підготуватися до опалювального сезону. Поради експерта

Нагадаємо, що із понеділка, 14 листопада, у Львові планують розпочати опалювальний сезон для мешканців. Про це на брифінгу, 8 листопада, повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!