Запаси донорської крові в Україні зменшились подекуди у 4 рази

1406 0
Це створює ризик для пацієнтів, які потребують термінових операцій.
Фото: blogemia.com

Фото: blogemia.com

В Україні запаси донорської крові через карантин зменшились у 2-4 рази. Про це під час щоденного брифінгу МОЗ повідомив міністр Максим Степанов.

Читайте також: Потрібна кров: львів'ян просять допомогти трирічному хлопчику із лейкемією

За його словами, ситуація критична, тож МОЗ просить голів ОДА забезпечити довезення до профільних медзакладів людей, які хочуть стати донорами, а також – провести інформкампанію для популяризації донорства.

«У зоні ризику опинилися усі громадяни, які потребують термінового хірургічного втручання. Запаси крові в цілому по Україні зменшились десь у два, а десь у чотири рази», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, ще наприкінці березня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що у Львові охочих стати донорами до Центру служб крові довозитимуть на таксі. Таку ініціативу, за словами Андрія Садового, підтримала місцева громада протестантської церкви.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!