Заплатити за паркування можна буде з мобільного

2168 0
В Україні планують запровадити “мобільне паркування”. Відповідні зміни до правил паркування транспортних засобів прийняли вчора, 25 червня, на засіданні уряду.
Фото: novosti-n.org

Фото: novosti-n.org

Наразі заплатити за паркування можна оператору, через паркомат або в’їзний термінал, або ж купивши абонемент. Для водіїв нововведення буде зручним, так як вони зможуть швидко оплатити паркування, не переплачуючи при цьому зайві гроші.

Як повідомили у прес-службі Мінрегіону, органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства постійно нарікають, що для обладнання майданчиків паркоматами та терміналами необхідно витратити значні кошти, які в місцевих бюджетах відсутні. Тим більше, термін окупності таких пристроїв дуже тривалий.

За даними Мінрегіону, на сьогодні в країні треба встановити щонайменше 2100 паркоматів та терміналів, на що потрібно 63 млн. грн. Натомість оплата паркування за допомогою мобільних телефонів не потребує залучення бюджетних коштів.

Ще одина перевага «мобільного паркування», на думку посадовців, полягає в тому, що доходи від сфери паркування в повному обсязі надходитимуть до бюджетів і їх буде складніше приховати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!