Заповідник «Нагуєвичі» на Львівщині може отримати статус національного

2285 0
У музеї Івана Франка у Нагуєвичах висадили алею із 200 ялин і почали розширювати науково-дослідний простір.
Фото: Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

Фото: Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі"

Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» може отримати статус національного. Таке звернення до Кабміну підтримала на своєму засіданні комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму облради. 

Читайте також: У Музеї Франка у Нагуєвичах розширюють простір. Що там буде

Адміністрація заповідника повідомила, що необхідні документи для надання заповіднику статусу національного пройшли усі процедури. 

«За останні чотири роки колектив державного заповідника зумів креативно та науково підійти до справи відродження та популяризації історичної пам’яті про національного генія Івана Франка. Створені культурні програми, виставки, фонди музею поповнені унікальним експонатами. Це унікальний музейний комплекс, який вартий того, аби отримати такий статус», – зауважив голова комісії Іван Щурко.

Читайте також: Вуса Франка. Біля музею у Нагуєвичах видозмінили фігуру поета

Нагадаємо, що у музеї Івана Франка у Нагуєвичах висадили алею із 200 ялин і почали розширювати науково-дослідний простір. Також у музеї з'являться вулики з бджолами.

Музей і простір заповідника Нагуєвичі, до якого входять Садиба Франка, Літературно-меморіальний музей Івана Франка, галявина казок і простір природнього парку, є одним із найдавніших. На місці алеї колись був відомий «дуб Франка», який до цього часу не зберігся.

Літературно-меморіальний музей збудували ще у радянський час у 1986-му році. Тут відкрили підземелля музею разом з польськими партнерами, де розмістили понад 150 портретів присвячених родині Франка, посмертну маску Франка, вишиванку з Америки, яка належала його племіннику. Музей знаходиться у селі Нагуєвичі Дрогобицього району. Вартість квитка для дорослого становить 50 грн, а для дітей – 20 грн.

27 серпня 2021 року відзначатиметься 165-та річниця від дня народження Івана Франка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!