«Заповніть тишу своєю музикою». Зеленський виступив на церемонії нагородження Grammy

1792 0
Президент Володимир Зеленський закликав зірок світового шоу-бізнесу розповідати правду про війну в Україні та підтримувати її.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Президент України Володимир Зеленський у ніч на понеділок, 4 квітня, виступив із відеозверненням на 64-тій церемонії вручення музичної премії Grammy. Він закликав учасників церемонії та глядачів підтримати Україну у війні з Росією – у будь-який спосіб, тільки не мовчанням.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

«Що є найсильнішим контрастом до музики? Тиша зруйнованих міст і вбитих людей. Заповніть тишу своєю музикою. Зробіть це сьогодні, щоб розповісти нашу історію. Підтримайте нас, як тільки можете. У будь-який спосіб, тільки не мовчанням», – сказав Зеленський.

У зверненні Зеленський розповів зіркам світового шоу-бізнесу, що українські музиканти зараз вимушені носити військову форму замість костюмів та співають перед пораненими у госпіталях. Навіть для тих, хто їх не чує. Але музика все одно прорветься і буде почута.

Довідково

Grammy – найпрестижніша у світі музична нагорода за успіхи у музиці, яка існує з 1958 року і присуджується щорічно. Церемонія пройшла в Лас-Вегасі. У 2022 році її вручали у 64-е. Спочатку церемонію нагородження планували провести 31 січня, проте через поширення коронавірусу її перенесли.

Нагадаємо, що читачі американського видання Politico назвали президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною у Європі. Один з учасників опитування, яке було запущено на початку березня, назвав Зеленського «маяком надії», яке прагне «миру, демократії та порядності», поки Україна намагається протистояти вторгненню російських військ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!