Політична реклама

Запрацював Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

1590 0
З 1 січня 2013 року розпочав роботу Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про це повідомила прес-служба Головного управління юстиції у Львівській області.

Роботу Центру організовано цілодобово у телефонному режимі, щоб затримані особи мали можливість у продовж 2-х годин, згідно чинного законодавства, отримати правовий безоплатний захист, наданий адвокатом.

Станом на  4 січня Центром було організовано доступ до правосуддя шляхом надання вторинної правової допомоги 7 особам.

Основним завданням центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання у Львівській області безкоштовної вторинної правової допомоги, а саме: захист від обвинувачення затриманим і арештованим особам впродовж 72 годин та здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безкоштовну вторинну правову допомогу, в судах та інших державних органах.

Право на безкоштовну вторинну правову допомогу, згідно чинного законодавства, мають особи, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму, інваліди, розмір пенсії яких менший двох прожиткових мінімумів, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, ветерани війни, реабілітовані.

Нагадаємо, в Україні створено єдиний телефонний номер системи безоплатної вторинної правової  допомоги для повідомлень про затримання осіб та для залучення захисника  8-800-213103. 

Функціонування телефонного номера передбачає переадресацію вхідного дзвінка до відповідного центру автоматично. У разі тимчасової неможливості прийняти відповідним центром телефонний дзвінок (лінії зв'язку тимчасово недоступні) система автоматично переадресує вхідний дзвінок до найближчого сусіднього центру.

Дзвінок на номер 0-800-213103 є безкоштовним для абонентів фіксованого зв'язку України. Для абонентів мобільного зв'язку дзвінок платний, і його вартість визначається тарифами відповідного оператора. Дзвінки неможливі з таксофонів та з-за кордону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!