Початок навчального року та місія МАГАТЕ. Головні події дня у Києві

601 0
Дайджест новин за 30 серпня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Місія МАГАТЕ у Києві

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до Києва. Її очолює глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

31 серпня місія МАГАТЕ планує відвідати тимчасово окуповану росією Запорізьку атомну електростанцію на тлі відновлення обстрілів ЗАЕС та зростання побоювань щодо ядерної катастрофи.

Війна з росією

Правоохоронці встановили ще трьох військовослужбовців збройних сил рф, які знущалися над мирними мешканцями на Київщині. Як повідомляють у Офісі генерального прокурора, впродовж тижня вони знущалися над місцевим мешканцем – били, погрожували вогнепальною зброєю, зв’язували руки та ноги мотузкою. Окупанти роздягали чоловіка, закопували в холодний ґрунт, не надавали воду, їжу та одяг.

Початок навчального року у школах

У Києві зараз перебувають майже 180 тисяч школярів, і 138 тисяч із них розпочнуть новий навчальний рік у режимі офлайн. Наразі у столиці всі школи (421 комунальна школа) готові до нового навчального року в різних форматах, але в режимі офлайн зможуть прийняти учнів лише ті, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. 

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

У столиці 31 серпня–2 вересня утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!