Запуск центру обслуговування пасажирів та реалії Covid-відділення лікарні у Львові. Головне за добу

864 0
Короткий огляд головних подій доби.
Фото: Марія Бєляєва

Фото: Марія Бєляєва

Львівщина цього тижня встановила рекорд зі смертності від коронавірусу за добу – 65 людей померло. Тvoemisto.tv з’ясовувало, що відбувається у ковідному відділенні Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, чи достатньо медперсоналу та яку частку ковід-пакету покриває НСЗУ. Детальніше читайте у матеріалі.

Відучора, 20 жовтня? у Львові запрацював Центр обслуговування пасажирів. Тепер пільгові категорії львів’ян можуть подати документи на виготовлення пільгової транспортної картки. Вона буде потрібно після запуску е-квитка в місті, який має запрацювати з січня наступного року.

Читайте також: Ще одна лікарня у Львові прийматиме хворих на коронавірус

У Львові запрацював ще один пункт масової вакцинації населення від Covid-19. Додатковий пункт облаштували на головному залізничному вокзалі. Тут щоденно робитимуть щеплення всім охочим.

В Україні поки не вводитимуть локдаун. Натомість влада наголошує на необхідності громадян вакцинуватися. В уряді запевняють, що навіть у «червоній» зоні бізнес і громадські заклади можуть працювати, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані.

На вулиці Коновальця демонтували старовинну віллу Йоанни Лоренц. Будівлю проєктував архітектор Владислав Рауш. Пам’яткоохоронці боролися за її збереження. Виглядає так, що фасадну стіну під час робіт не повністю зберегли, хоча у проєкті вона була відображена.

До будинків львів’ян наразі призупинили подачу теплопостачання. Водночас до бюджетних установ – лікарень, поліклінік, садочків, подачу тепла не зупинятимуть. Відновити тепло мешканцям обіцяють вже на вихідних.

Читайте також: У Львові прогнозують мінливу погоду. Коли прийде похолодання

Тvoemisto.tv поспілкувалося з психологом про те, звідки взялася теорія змови щодо вакцинації від коронавірусу, про примус до вакцинації, забобони й міти, які пов’язані із ним, та дав практичні поради, як зберегти нейтральний погляд на вакцинацію. Крім того, сімейна лікарка розповіла, кому не можна вакцинуватися від коронавірусу та які протипокази є тимчасовими.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!