Записка в монументі слави, тариф на світло і зміна правил в’їзду до України. Головне

1396 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
Фото: nebokray.club

Фото: nebokray.club

У ногах скульптури Монументу Слави знайшли капсулу із запискою імен працівників заводу, де виливалися Берегиня і Солдат. У капсулі від тих, хто закладав пам'ятник, у 70-х роках, виявили два списки. Перший складається зі 108 імен, він має назву «Список передовиков производства Львовского паравозо-вагоноремонтного завода имени ХХІІ съезда КП Украины». А другий список містить 54 імені – «Список передовиков производства, ветеранов труда и войны, участников освобождения и восстановления промышленности г. Львова».

Президент Володимир Зеленський назвав фейковою інформацію про зростання з 1 серпня ціни на електроенергію для населення. Він сказав, що це питання винесуть на засідання РНБО, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня «сюрпризів» для суспільства не буде. Детальніше читайте за посиланням.

Читайте також: Україна може запровадити двотижневу самоізоляцію при в'їзді для невакцинованих

Уряд змінює правила в’їзду до України для того, аби протидіяти розповсюдженню нового штаму коронавірусу «Дельта». Зокрема, для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на Covid-19 та один з документів: негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19 або негативний результат експрес-тесту на антиген (не більше, як за 72 години до перетину кордону), або ж документ, що підтверджує повний курс вакцинації.

Ці рішення почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови. Громадяни, які виїхали за кордон до цього часу, повертаються в Україну безперешкодно.

Цього навчального року практично у всіх львівських вишах зросте вартість навчання. У порівнянні з минулим роком ріст становитиме від 15% і до 30%. Наприклад, на найпопулярніші спеціальності Національного університету «Львівська політехніка» вартість у порівнянні з 2020-м зросла на 5-8 тис. грн. У Львівському національному університеті ім. Івана Франка у порівнянні з попереднім буде вищою на 11%-19% залежно від спеціальності. Детальніше про те, де і наскільки зросла вартість навчання, читайте у матеріалі.

Читайте також: Стали відомі найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності у 2021 році. Перелік

45-річна львів'янка Оксана Літинська піднялася на вершину Чоґорі – другої за висотою вершини світу. На Чоґорі (К2) вона піднялася близько 3:30 за українським часом. За плечима в альпіністки також підйом на Еверест та ще 5 найвищих гір усіх континентів світу.

Підйом на гору К2 львів'янка розпочала 10 липня. Враховуючи період акліматизації, сходження на вершину тривало 18 днів. Розташування альпіністки брат простежує за трекерами.

Уряд затвердив оновлений план вакцинації від коронавірусу до кінця цього року. Очікують, що до грудня 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин від Covid-19. У вересні планують робити більш ніж 8,2 мільйона щеплень, а в жовтні, листопаді та грудні – по 8,5 мільйона.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!