Зараз темпи мобілізації на набагато нижчому рівні, ніж на початку війни, — Міноборони

1288 0
Кількість мобілізованих залежить від ситуації на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Порівняно із початом повномасштабного вторгнення темпи мобілізації значно знизилися. У Міноборони не планують посилювати її після Нового року. Проте кількість мобілізованих залежить від ситуації на фронті.

Джерело: начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу

«Говорити, що після Нового року буде чергова хвиля не можна. Всі фактори, які на це впливають, давно враховані. І той фактор, що в РФ пройшла мобілізація і за заявками призвано від 200 до 300 тисяч громадян, все давно враховано. Зараз ми працюємо за планом і ніяких хвиль не передбачається», – зазначив він.

За його словами, Генштаб розраховує показники за кількістю особового складу і проводить планову мобілізацію. В першу чергу до лав ЗСУ призивають тих, хто  вже має досвід проходження військової служби, а краще — досвід участі у антитерористичній операції або операції Об’єднаних сил. Для людей, які не проходили військової служби раніше організовують обов’язкові спеціальні навчання. За словами Горбача, практично всі спеціальності потрібні для комплектування ЗСУ та інших формувань.

Нагадаємо, що командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що воєнна загроза з боку білорусі поступово зростає. Проте українські захисники теж вживають адекватних заходів.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!