Політична реклама

Зареєструвати нерухомість відтепер можна на пошті

1671 0
Сьогодні, 12 лютого, набула чинності Постанова Кабміну "Про затвердження порядку держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і порядку надання інформації з Держреєстру прав на нерухоме майно".

Згідно з порядком, з'явилася альтернатива при поданні документів для проведення держреєстрації прав. Відтепер зареєструвати нерохумість можна звернувшись безпосередньо, або надіслати документи поштою або кур'єрською службою.

Крім того, передбачено проведення одночасної реєстрації права власності та речових прав, похідних від права власності, на підставі однієї заяви про державну реєстрацію прав, подати яку зможе як власник, так і правонабувач.

Також, спрощено порядок проведення держреєстрації прав на новий або реконструйований об'єкт нерухомого майна, будівництво якого здійснювалося із залученням коштів від фізосіб і юросіб (розмежовані перелік документів, які має подавати особа, яка приваблює засоби (забудовник), і безпосередньо інвестор).

Порядок також забезпечує проведення держреєстрації права державної та комунальної власності на об'єкти нерухомого майна, побудовані в "радянські" часи (з 1922 по 1991 рік).

Порядок надає можливість отримувати інформацію з реєстрів, які функціонували до 1 січня 2013 року в разі відсутності відомостей у Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!