Політична реклама

Зарплата львів'ян зменшилася на 13%

1236 0
На Львівщині у січні середньомісячна зарплата зменшилася на 13,8%.

У січня 2014-го середньомісячна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організаційна Львівщині становила 2611 гривень, порівняно з груднем вона зменшилася на 13,8%.

Водночас порівняно з січнем 2013 року зарплата зросла на 4,9%, інформує ГУ статистики у Львівській області. 

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці належали: фінансова та страхова діяльність, інформація та телекомунікації, операції з нерухомим майном, промисловість, де заробітна плата перевищила середній показник в економіці області в 1,2–2,1 раза.

Серед видів промислової діяльності вища від середьньообласної  заробітна плата спостерігалась на підприємствах із добування кам’яного та бурого вугілля (5357 грн.), з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (5248 грн.) тощо.

Водночас працівники освіти, торгівлі, сільського, лісового та рибного господарства, охорони здоров’я та надання соціальної допомоги отримали зарплату на 8–35% меншу від загальнообласного рівня.

Реальна заробітна плата з урахуванням індекса споживчих цін у січні 2014 року відносно грудня 2013 року зменшилась на 13,7%, проте з січнем 2013 року – зросла на 4,5%.

Також, за результатами досліджень, львів'яни стали менше витрачати грошей на покупки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!