Застосунки для тренування зору на ваш телефон від Уляни Супрун

4856 1
Посиланнями на програми поділилася в. о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун.
Фото: UA-Reporter.com

Фото: UA-Reporter.com

Через проведення часу навпроти моніторів смартфонів чи комп’ютерів, у багатьох людей розвивається комп'ютерний зоровий синдром. Очі тих, хто його має, можуть червоніти або ставати сухими, а зображення розмиватися та подвоюватися. Ці симптоми дуже часто зустрічаються в користувачів комп’ютерів – по всьому світу їх мають близько 60 мільйонів людей. В.о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розмістила інформацію про застосунки для смартфонів, що допоможуть тренувати зір.

«Щоби допомогти очам почуватися в нормі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та тренування. А щоби не забувати про це, можна встановити на ваш пристрій спеціальну програму», – йдеться у її повідомленні.

Читайте також: Як привчити дитину до здорової їжі. Топ-7 порад від МОЗ

Save my eyes – додаток, який працює як нагадування про перерву для ваших очей.

F.lux – програма, що регулює температуру кольору монітора комп'ютера відповідно до географічного положення та часу доби, що задаються користувачем. Якщо ви засиджуєтесь перед екраном до пізньої ночі, програма працюватиме так, що екран поступово темнішатиме і нагадувати вам, що пора закінчувати роботу.

Blimb.su – міні-тренажер для очей. Щогодинно нагадує про перерву та пропонує невеликий комплекс вправ. Цей додаток можна не завантажувати, просто тримайте його відкритим на вашому комп’ютері.

EyeLeo – ще один додаток, який пропонує вправи для очей та регулює кількість часу, проведеного перед екраном.

Нагадаємо, 7 травня в Україні дозволили дві вакцини, які нещодавно заборонили. У лютому 2018 року Держлікслужба видала, а згодом скасувала розпорядження про тимчасову заборону вакцин БЦЖ. Аналогічна ситуація сталася у травні з вакциною проти Гепатиту В. 4 травня Держлікслужба заборонила дві вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку через летальний випадок застосування однієї з вакцин у Тернопільській області.


Читайте також:
14 Травня, 2018 16:17
Віталік
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!