Розробники «Київ Цифровий» анонсували інтеграцію з наймасштабнішим цифровим сервісом України. ОНОВЛЕНО

1606 0
За два роки «Київ Цифровий» залучив більше двох мільйонів користувачів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Застосунок «Київ Цифровий» можуть інтегрувати з сервісом «Дія». Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич. 

«2 роки міському застосунку «Київ Цифровий». Попереду багато нового, зокрема інтеграція з наймасштабнішим цифровим сервісом України. Подробиці вже скоро», – зазначив Оленич. 

 

ОНОВЛЕНО об 13:40. В офіційному повідомленні немає згадки про «Дію». У пресслужбі «Київ Цифрового» уточнили «Твоєму місту» що «поки що це ще не остаточний анонс інтеграції». Деталі стануть відомі невдовзі з офіційного релізу. 

Застосунок було створено, щоб полегшити взаємодію киян із різними сервісами у столиці. Першою функцією «Київ Цифровий» стала оплата проїзду у громадському транспорті та поповнення транспортних карток. Із часом можливості застосунку розширились. 

За два роки стали доступні такі сервіси як:
– рух транспорту;
– моніторинг якості повітря;
– оплата паркування, встановлення таймеру парковки та паркувальні абонементи;
– запис до ЦНАПу;
– електронні петиції; 
– опитування.

А з повномасштабним вторгненням у застосунок додали:
– сповіщення про повітряну тривогу;
– мапу укриттів;
– мапу гуманітарних штабів і пунктів обігріву;
– волонтерську допомогу армії.

Як повідомляється, за 2 роки кияни додали у застосунок 700 тисяч транспортних карт, придбали 24 мільйони QR-квитків, додали 450 тисяч авто, щоб зручно оплатити паркування майже 700 тисяч разів, а також сплатили близько 450 тисяч штрафів, отримали 2 мільйони сповіщень від комунальників, в яких «Центральна Диспетчерська Служба з питань ЖКГ 1557» попереджала про ремонтні роботи зі світлом, водою та опаленням, написали 130 тисяч звернень у підтримку. 

Станіслав Нестеренко

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!