«Застосування тактичної ядерної зброї також розглядається», – експерт

5115 0
Йдеться про тактичну ядерну зброю, яка має менший руйнівний ефект, аніж стратегічна.
Фото умовне

Фото умовне

Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник заявив, що питання застосування ядерної зброї росією в Україні також розглядається. Передусім? йдеться про тактичну ядерну зброю. Про це він повідомив в матеріалі Tvoemisto.tv Що зміниться для України, якщо путін офіційно оголосить війну. Прогноз експерта.

«Питання застосування ядерної зброї також розглядається. Мовиться передусім про тактичну ядерну зброю, яка має менший руйнівний ефект, аніж стратегічна ядерна зброя, але дає певні гарантії, що цей конфлікт не перетвориться на світову ядерну війну», – сказав він. 

Читайте також: Що зміниться для України, якщо путін офіційно оголосить війну. Прогноз експерта

За його словами, це буде абсолютно новий поворот у цій війні, позаяк це зброя масового знищення. Про те, що Захід може зробити у відповідь, йому складно сказати, бо машина підтримки України і протидії російській агресії була запущена серйозна. 

«Можливо, це рішення знищить останні сумніви, які були на Заході, щодо того, ким є росія і путін», – додає він.

Експерт зазначає, що з погляду доцільності тактичний ядерний удар міг би бути ефективним по великих скупченнях військових угруповань. Але в Україні таких немає, бо війська розподілені уздовж лінії фронту. Проте це може бути використане для залякування українського суспільства, щоби зламати внутрішній спротив. Усі попередні намагання зробити це зазнавали невдач, тож варто очікувати, що тактичні ядерні удари тільки посилять спротив.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося у Олексія Мельника про те, чи може путін офіційно оголосити війну проти України і загальну мобілізацію 9 травня. Про те, скільки людей росія може мобілізувати і відправити на фронт, – у матеріалі.

Роман Тищенко-Ламанський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!