Заступниця міністра культури Ірина Подоляк написала заяву про відставку

2702 1
Вона зазначила, що два питання, які її турбують, – це реінтеграція та мова.
Фото: Самопоміч

Фото: Самопоміч

Заступниця міністра культури львів’янка Ірина Подоляк написала заяву про відставку. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Дякую вам за можливість стати універсальним солдатом. На жаль, ця професія буде затребуваною в Україні ще довго, але на щастя і ряди наші поповнюються активно. Я прийняла запрошення Володимира Бородянського працювати у Міністерстві, бо бачила цю мету у формуванні глибинної суспільної взаємодії, яка базується на цінностях свободи, моральності, спільного блага, гідності та межової чесності», – йдеться в дописі.

Ірина Подоляк зазначила, що два питання, що її турбують, – це реінтеграція та мова. А також подякувала колегам, які працювали поруч з нею.

Читайте також: Потрібно добре виховувати своїх дітей — тоді будуть і жінки-лідерки, і чоловіки-лідери

Додамо, що ексдепутатку «Самопомочі» Ірину Подоляк призначили заступницею міністра культури. Вона має дві вищі освіти – філологічну та юридичну. До того, як стати депутаткою у 2014 році, Ірина Подоляк працювала у міськраді Львова – у інформаційному відділі виконкому, у відділі закордонної співпраці інформаційного управління, керівницею управління культури. Також працювала в часописі «Ї» та в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID), координаторкою USAID у Львові. Вона також є членкинею львівської ГО «Мистецька рада «Діалог».

Ірина Подоляк – одна із авторок Закону «Про мову». Із усією її законотворчою діяльністю можна ознайомитись на сайті Верховної Ради. Рух «Чесно» у червні вніс Ірину Подоляк до списку найбільш доброчесних депутатів.

У 2018 році вона задекларувала власну квартиру у Львові та орендовану квартиру в Києві. Автівки депутатка не має, але у декларації вона вказала, що отримала 90 тис. грн на компенсацію проїзду. Ще 237 тис. грн вона отримала у вигляді компенсації вартості житла, а на виконання депутатських повноважень – майже 423 тис. грн. Окрім того, Ірина Подоляк задекларувала 384 тис. грн зарплати і 200 тис. грн грошової допомоги від матері – Ганни Плотиці, яка працює приватною нотаріускою у Золочеві. На рахунках у банках в Ірини Подоляк було 11 тисяч євро та 7 тисяч доларів.

У 2019 році вона балотувалася на 116-му окрузі у Львові від «Самопоміч», але до Верховної Ради не пройшла.



Читайте також:
7 Березня, 2020 09:18
666 ... хоч сміття відправили на смітник ... ( та -- "воно" ж не тоне ) ... Слава Україні !
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!