Затримання банди автокрадіїв та повернення посольств. Головні події дня в Києві

679 0
Дайджест новин за 27 травня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Безпекова ситуація 

Під час обстеження території на вибухонебезпечні предмети у Національному ботанічному саду імені М. Гришка виявили 4 снаряди часів Другої Світової війни. Вони знаходилися у 8 метрах від пішохідної доріжки.

Нагадаємо, наразі піротехніки обстежують території Ботсаду на наявність вибухонебезпечних предметів. Зара він зачинений для відвідувачів. 

Правопорушення

Правоохоронці затримали шістьох людей, котрих підозрюють у крадіжках автомобілів та мотоциклів. Згідно з матеріалами слідства, погрожуючи охоронцям майданчика застосуванням насильства, зловмисники незаконно заволоділи 34 мотоциклами та 5 автомобілями, після чого перевезли їх до невстановленого досудовим розслідуванням місця. 

Станом на зараз затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, прокурори Бучанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника одного із селищних голів Київської області за фактами розтрати коштів місцевого бюджету.

Транспорт

«Укрзалізниця» призначає нічний поїзд №53/54 Київ–Перемишль. Поїзд вирушатиме з 11 червня з Києва о 19:48 та прибуватиме до Перемишля наступного дня о 07:21. У зворотному напрямку поїзд почне курсувати з 12 червня, вирушатиме о 18:39 та прибуватиме до Києва о 09:21.

Пасажири зазначеного рейсу матимуть зручну пересадку на поїзди, які курсують до інших міст Польщі та Австрії.

Екологія

У Києві природну територію «Гора Юрковиця» планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення. Відповідне рішення на своєму засіданні 26 травня підтримала Комісія Київради з питань туризму та суспільних комунікацій. 

Територія проєктованого заказника знаходиться на вершині та схилах легендарної Лисої гори та має важливе історичне значення, оскільки на ділянці виявлено сліди людської діяльності часів кам'яної доби, а в період Київської Русі Юрковиця була північним краєм оборони міста. 

Благоустрій

У Києві з’явився квітник, присвячений легендарному літаку «Мрія». Розташований він на площі біля Деснянської районної державної адміністрації. Для створення незвичної клумби було використано майже 2 тонни крихти та 10000 квітів різних сортів: колеус, чорнобривці, бегонія, ценерарія та агератум.

Загалом у кожному районі столиці будуть створені композиції з квітів, пов’язані з війною. Така вже є у Дніпровському районі міста. Це композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна». 

Міжнародні відносини

Посольство Північної Македонії відновило роботу в столиці України. Про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!