Затримання диверсантів та обмеження руху дорогами. Головні події дня у Києві

717 0
Дайджест новин за 3 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація

З початку російської агресії на території столиці затримано 319 осіб членів диверсійно-розвідувальних груп. Про це повідомляють у Київській міській військовій адміністрації. 

Транспорт

На Володимирському узвозі завтра, 4 травня, частково обмежать рух через ремонтні роботи. Під час робіт здійснять локальний ремонт покриття із бруківки, а саме: ліквідують просідання та вибоїни.  

Медицина

У Києві фіксують непоодинокі випадки захворювання на ботулізм. У лікарні наразі перебуває два пацієнти з цією тяжкою хворобою. Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені. Найчастіше причиною ботулізму стає вживання продуктів в’ялених чи копчених у домашніх умовах.

Підтримка Маріуполя 

У Києві відбулась ще одна акція із закликом евакуювати весь військовий гарнізон із Маріуполя, зокрема, із заводу «Азовсталь». Близько сотні протестувальників зібралися на Майдані Незалежності, щоб вчергове привернути увагу як України, так і міжнародної спільноти до необхідності деблокади захисників і цивільних із заблокованого окупантами Маріуполя. 

Міжнародні відносини

Посольство Швеції в Україні відновить роботу в Києві в середу, 4 травня. До цього тимчасово дипломати працювали у Швеції.

Київська область

Двом мешканцям Київщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Чоловік та жінка добровільно надавали росіянам житло і забезпечували їх їжею. 

Читайте також: У Києві відкрили притулок для тварин, які втратили господарів через війну. Фото

Нагадаємо, з 31 березня на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» почав роботу тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр». Він був створений зусиллями волонтерських організацій та міських служб. Основна мета притулку – соціалізація та прилаштування тварин, які втратили господарів і опинились на вулиці. До «Виставкового центру» привозять тварин, які втратили господарів або загубились у Києві та населених пунктах області – Ірпені, Бородянці, Гостомелі тощо. Детальніше про притулок читайте за посиланням.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!