Ворог відвів від столиці близько 20% підрозділів, ЗСУ звільнили Бучу. Головні події дня у Києві

1004 0
Дайджест ключових для столиці України подій за 1 квітня.

Новини з фронтових зон. Сьогодні від російських окупантів звільнили місто місто Бучу на Київщині, що стало одним із епіцентрів запеклих боїв у перші дні вторгнення. Попри це, наразі повертатись до міста. Це пов’язано з необхідністю розмінування. Замінованими є великі території, житлові будинки, адміністративні будівлі, покинута військова техніка, навіть тіла загиблих. 

За словами голови Київської державної військової адміністрації Миколи Жирнова, російські війська на жодному напрямку не досягнули своєї мети, вони не можуть проводити наступ одночасно на всіх напрямках. Так, близько 20% своїх підрозділів ворог відвів від столиці.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

«Продовжують ракетні удари по позиціям наших військ та інфраструктурі міста. Тому небезпека для населення залишається», – каже він та додає, що водночас свою роботу продовжують комунальники, транспортники, рятувальники та медики. Військова адміністрація продовжує допомагати з евакуацією населення.

Як працює бізнес. Київ продовжує повертатись до активного життя – відновлюють роботу підприємства, установи, а також обʼєкти галузі торгівлі та обслуговування. Понад 500 підприємців відновили свою діяльність. 

Із кожним днем відкривається дедалі більше продуктових ярмарків. Сьогодні, 1 квітня, у столиці працювало вісім міні-ярмарків у шести районах міста (Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Подільському, Шевченківському). Крім того, віднині частково перестала діяти заборона на продаж алкоголю. Тепер його можна придбати з 11:00 по 16:00. 

Читайте також: Чому у XXI столітті люди здатні на таке насильство? Військовий капелан про путіна, росіян та Європу

Коронавірус та вакцинація. Водночас у Киїівській міській державній адміністрації закликають містян не забувати про загрозу захворіти на коронавірус та вакцинуватись. Тк, за 30 днів повномасштабної війни Росії проти нащої держави у столичних стаціонарах пролікували близько 900 хворих на Covid-19. 

Диверсійні групи. У столичній поліції прозвітували, що за березень затримали 212 осіб, які підозрюються у диверсійній та колабораційній діяльності. 

Нагадаємо, що Путін не відкладає питання щодо знищення України. Він зараз тільки переформатовує свої війська для того, щоб і надалі завдавати ударів. Частина російських військ нібито добровільно покидає українську територію, однак насправді це зусилля Збройних Сил України та Сил оборони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!