Затримання злочинців та зміни у роботі метро. Головні події дня у Києві

688 0
Дайджест новин за 13 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Війна з росією

Українські захисники успішно відбили штурм в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина на Слов’янському напрямку. Водночас росіяни продовжують вести штурмові дії, щоб покращити тактичне положення та підготуватися до наступу в напрямку Ізюм – Слов’янськ. 

Втрати рф

Від початку повномасштабної війни проти України росія втратила 37 570 військових. Зокрема, за попередню добу ЗСУ ліквідували ще 100 окупантів. 

Підпільна «типографія»

Служба безпеки ліквідувала у Києві підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби. У результаті слідчо-оперативних дій нейтралізовано злочинну групу, яка займалась незаконним переправленням за кордон українських громадян призовного віку. 

«Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов’язаних та довідки про непридатність до військової служби. Пакет фальшивих документів вони оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис дол, в залежності від термінів їх оформлення», – пояснюють в СБУ.

Робота метро

На станції метрополітену «Академмістечко» запрацював вестибюль №1 – в напрямку станції «Житомирська». Станція перейшла на повноцінний графік роботи. 

Клуб українського мовлення

У муніципальній книгарні «Сяйво книги» стартує розмовний клуб українського мовлення. Перша зустріч відбудеться 14 липня о 18:00 за адресою: вул. Велика Васильківська, 6.

Зустрічі планують проводити щотижня. Участь безкоштовна.

Культура

Гурт із США Five for Fighting випустив музичний кліп, знятий у зруйнованому аеропорту «Антонов» в Гостомелі. У створенні кліпу також взяв участь український оркестр, пісню виконали на фоні знищеного росіянами літака «Мрія». Також у кліпі використано хроніку з російсько-української війни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!